ponedeljek

Slovenski knjižni sejem

V prvem  tednu decembra je ponovno odprl vrata Slovenski knjižni sejem, tokrat že šestindvajseti po vrsti. Kot že nekaj let poprej, smo si tudi tega ogledali v organizaciji našega društva. Ne preveč številčni, ampak željni vonja po novih, svežih knjigah, smo se 2. decembra odpeljali  proti, takrat še, beli Ljubljani.

Pričakal nas je bogat sejem,  okoli sto razstavljalcev razvrščenih v tri nadstropja, postavitev taka kot že leta nazaj.
Najvišje (v pritličju) veliki, lepo  opremljeni razstavni prostori velikih  založb, nadstropje nižje še vedno velike založbe, s priključenimi manjšimi, na manjših razstavnih prostorih, večinoma  prodajnih. Nekje na samem koncu tega nadstropja edina ponudba elektronske knjige na sejmu, Večerova Ruslica. Najnižje najmanjši, tisti za dušo, zdravje telesa in duha, za tiste, ki se odpirajo drugačnemu….

Prireditev, ki je v svojih 5-ih dneh zagotovo združila veliko željnih knjige, je ponudila tudi obilo spremljevalnih aktivnosti, ki so se tokrat odvijale na treh različnih prizoriščih. Obiskovalci pa so lahko, z aktivno prisotnostjo v kateri od debat, razrešili dvome o tem ali onem.

In če je bila ob tem še denarnica nekoliko lažja, je ogled sejma zagotovo dosegel svoj namen.

Neli

Ni komentarjev:

Objavite komentar